Guardiola en de vloek van de halve finale

Gepubliceerd op 4 mei 2016 om 08:30

Bayern München haalde Pep Guardiola in 2013 binnen om hun heerschappij in Europa voort te zetten. Maar voor de derde keer op rij werd de ploeg uitgeschakeld in de halve finale van de Champions League.

Een eliminatie door Atlético Madrid op uitdoelpunten betekende dinsdagavond het einde van Guardiola's hoop op Europees succes. En dat deed pijn.

De Spanjaard begon aan zijn klus in München nadat de club detreble (kampioen, beker en Champions League) had gewonnen. Maar Guardiola slaagde er niet in om het succes uit te breiden. Steeds strandde Bayern in de halve finale, steeds tegen een andere Spaanse tegenstander. Na Real Madrid in 2014 en FC Barcelona in 2015 was het dinsdag de beurt aan Atlético Madrid om Bayern de genadeklap te geven. ,,Zo is het voetbal. Je kunt beter spelen dan je tegenstander en toch worden uitgeschakeld'', reageerde Guardiola sip.

Prijzen
,,Ik voel me verdrietig voor mijn spelers, want zij verdienen het allerbeste'', zei de scheidend oefenmeester, die komend seizoen Manchester City onder zijn hoede neemt. Na veertien prijzen in vier seizoen bij Barcelona waren de verwachtingen torenhoog toen Guardiola trainer werd in München. De Europese Super Cup, het WK voor clubs (beide 2013), twee landkampioenschappen (2014, 2015) en een beker (2014) werden binnengehaald. Bayern zal zijn landstitel in 2016 prolongeren en speelt eind deze maand de bekerfinale tegen Borussia Dortmund. Maar het grote succes bleef uit voor Guardiola.  

,,We kwamen één goal te kort tegen Atlético'', zei Guardiola afgemeten. ,,Dat is alles. We speelden het spel dat we wilden spelen. Het was goed, maar net niet goed genoeg. Het doet pijn, natuurlijk. Maar het gaat me niet om mijntrackrecord in München. Ik was gelukkig hier. Ik werkte hier voor de spelers, niet voor mijn eigen erelijst.''

Toekomst
Guardiola kreeg de vraag of zijn missie bij de Duitse recordkampioen nu mislukt is. ,,Misschien'', sprak hij een tikje berustend. De 45-jarige trainerbleef in München vierkant achter zijn ploeg staan. ,,We hebben een geweldige campagne in de Champions League afgewerkt. Ik lijd nu mee met de spelers. Ik heb mijn best gedaan, ik heb mijn leven voor deze ploeg gegeven. Bayern gaat met dit team een grote toekomst tegemoet. Deze spelers zijn 'wow', ik ben trots op hen.''

 

Door: Redactie AD/ Sportwereld/ :  Foto: AFP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.