Madrileense finale Champions League

Gepubliceerd op 5 mei 2016 om 08:22

De Champions League gaat dit jaar naar Madrid. Een dag nadat Atletico zich langs Bayern München knokte, plaatste ook Real Madrid zich voor de finale.

Manchester City-coach Manuel Pellegrini stuurt zijn manschappen aan. Op de achtergrond Zinedine Zidane.

Cristiano Ronaldo en consorten waren in eigen huis te sterk voor Manchester City (1-0), na de 0-0 in Manchester van vorige week. 'De Koninklijke' maakt zich op voor zijn 14e Champions League/Europa Cup I-finale.

Cristiano Ronaldo begon tot opluchting van heel Real 'gewoon' in de basis bij de thuisploeg. De Portugees was op tijd hersteld van zijn spierblessure, die hem de eerste ontmoeting met City kostte.

Vincent Kompany

De bezoekers kregen al vroeg een fikse dreun te verwerken. Aanvoerder Vincent Kompany, dit seizoen al zo vaak uit de running door fysieke malheur, viel binnen tien minuten uit met op het oog een blessure aan zijn bovenbeen. De Belg werd vervangen door Eliaquim Mangala.

Gareth Bale

Tien minuten later volgde opdoffer nummer twee. Gareth Bale, al wekenlang de man in vorm in Madrid, schoot met rechts in en zag zijn knal nog net van richting veranderd worden door Fernando, waardoor de bal met een mooie boog over Manchester City-doelman Joe Hart in de verre hoek verdween: 1-0.  De goal kwam uiteindelijk op naam van de ongelukkige Braziliaanse middenvelder van City.

Tien minuten voor rust juichte het publiek in het Santiago Bernabeu nogmaals, toen Sergio Ramos de 2-0 dacht te maken. De treffer werd echter afgekeurd vanwege buitenspel voor Pepe.

Luka Modric

Kort na rust kreeg Luka Modric dé kans alsnog Real Madrids tweede goal te maken. De Kroaat stuitte echter op de goed uitkomende Joe Hart. Bale raakte vervolgens met een kopbal de lat, waardoor het spannend bleef in Madrid, ondanks een duidelijk overwicht van de thuisploeg.

Verdere treffers bleven uit, en dus maakt de voetbalwereld zich op voor een herhaling van de finale van 2014. Toen mocht Atletico lang hopen op de eerste Champions Leaguezege in de clubhistorie, maar maakte Sergio Ramos in extremis gelijk. In de verlenging liep Real Madrid vervolgens uit naar 4-1.

De finale is op 28 mei in Milaan.

Door: Redactie: telegraaf.nl/telesport/voetbal/Foto: EPA & Hollandse Hoogte

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.