Zidane: 'We hebben geleden'

Gepubliceerd op 5 mei 2016 om 08:39

Zinedine Zidane erkende na afloop van de 1-0 overwinning op Manchester City, waarmee Real Madrid zich plaatste voor de Champions Leaguefinale, dat zijn ploeg het moeilijk had gehad tegen de Engelse tegenstander.

Zinedine Zidane"Ik heb geen zwak City gezien", aldus Zidane, die zich bij een illuster rijtje kan voegen. "Ze verdedigden goed. Het resultaat toont aan dat we het zwaar hadden. We wonnen met 1-0, dus we hebben geleden tegen een hele goede tegenstander. We hadden een tweede goal kunnen maken, maar het was een halve finale en we leden tot het einde."

Zidane weigerde de credits op te strijken voor het bereiken van de finale. "Ik ben de coach van dit team, natuurlijk doe ik iets goed. Maar ik niet alleen, dat is het geval bij ons allemaal, iedereen waarmee ik samenwerk. We kunnen belangrijke dingen doen als we goed samenwerken."

De Franse coach zag dat Cristiano Ronaldo vier kansen kreeg, maar ze allemaal miste. De Portugees maakte de 90 minuten vol, hoewel er vooraf twijfels waren over zijn fysieke gesteldheid. Ronaldo miste het eerste treffen met City vanwege een spierblessure.

"Het gaat nu goed met Cristiano, hij heeft 90 minuten gespeeld", aldus Zidane. "Hij heeft weinig kunnen trainen richting deze wedstrijd, maar fysiek is hij 100 procent in orde. Ik ben blij met zijn bijdrage, met die van al mijn spelers."

Door: Redactie: telegraaf.nl/telesport/voetbal/Foto: EPA

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.