Atlético wil tegen PSV aan vertrouwen werken, maar vreest Zoet

Gepubliceerd op 13 september 2016 om 12:28

Na een moeizame start van het voetbalseizoen hoopt Atlético Madrid in zijn eerste Champions League-duel aan het vertrouwen te werken.

Naamloos-3170.pngMaar laat nu net PSV de tegenstander zijn, de ploeg waar Atlético het afgelopen seizoen in de achtste finales zo moeilijk mee had. En vooral met Jeroen Zoet.

In 210 minuten voetbal slaagde de latere Champions League-finalist er niet in ook maar één keer te scoren. Beide wedstrijden eindigden in 0-0, waarna de Madrilenen de strafschoppen beter namen dan de met een penaltysyndroom kampende Eindhovenaren. Toch was PSV-doelman Zoet in beide duels de man van de wedstrijd, dankzij een reeks uitmuntende reddingen.

"We hadden de vorige keer wel kansen, maar de doelman speelde een geweldige wedstrijd", zei middenvelder Koke gisteravond op de persconferentie van Atlético. "Dit jaar zullen we het beter moeten doen. We moeten net als altijd goed verdedigen en de weinige kansen die we krijgen benutten."

De wedstrijd PSV-Atlético Madrid (dinsdagavond 20.45 uur) is live te volgen op NPO Radio 1 met het commentaar van Frank Wielaard en Arman Avsaroglu. De uitzending begint om 20.30 uur. Voor die tijd is het liveblog op NOS.nl al geopend. In Nieuwsuur, om 22.00 uur NPO 2, is een samenvatting van het duel te zien.

Helemaal toevallig was de glansrol van Zoet destijds natuurlijk niet: de 25-jarige Veendammer is inmiddels gepromoveerd tot eerste doelman van het Nederlands elftal en is in de eredivisie na vijf speelrondes nog maar één keer gepasseerd.

Atlético-trainer Diego Simeone wil het duel van vanavond niet vergelijken met de dubbele ontmoeting van een half jaar geleden. "Deze wedstrijd is heel anders dan vorig jaar. Toen waren het de achtste finales en konden we uitgeschakeld worden. Nu staat er iets anders op het spel. Toen waren doelpunten heel belangrijk, nu draait het om de punten."

Atlético is dit seizoen slecht uit de startblokken gekomen. In de Spaanse competitie leverden de eerste twee wedstrijden een 1-1 tegen Alavés en een 0-0 tegen Leganés op. Afgelopen weekeinde werd de eerste zege geboekt: 4-0 tegen Celta de Vigo. "We werken nog hard aan ons vertrouwen, omdat we de laatste wedstrijden niet al te goed gepresteerd hebben", zei Simeone.

De Argentijnse coach is dan ook op zijn hoede voor PSV: "We weten dat we deze wedstrijd moeten kunnen winnen. Maar PSV is een goede ploeg met een goede passing. Ze kunnen heel snel schakelen tussen verdedigen en aanvallen. En ze hebben een goede verdediging. PSV kan een wedstrijd altijd beslissen. Het is van belang dat we geconcentreerd zijn."

PSV-trainer Phillip Cocu deed gisteren een beroep op de fans om, net als in februari, voor een kolkend stadion te zorgen. Ook daar is Simeone op voorbereid. "We gaan voor de winst, maar het zal moeilijk worden. De sfeer in het stadion is altijd prima."

Door de Redactie NOS: Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.