Arsenal snoept PSG punt af

Gepubliceerd op 14 september 2016 om 09:36

Arsenal heeft met enig fortuin een punt overgehouden aan het Champions League-duel met Paris Saint-Germain.

Naamloos2-463.pngIn het eerste Europese duel in het Ibrahimovic-loze tijdperk kwamen de Parijzenaars in eigen huis niet verder dan 1-1.

De bezoekers werden voor rust bij tijd en wijle weggespeeld. Edinson Cavani was de luis in de Londense pels. De Uruguayaan kopte al na 41 seconden raak, maar had nog twee goals moeten maken. Een keer schoot hij voor open doel naast en de tweede keer viel hij in kansrijke positie om.

In de tweede helft kreeg Cavani weer de gelegenheid een kans te missen. Dit keer stuitte hij op de doelman. Een kwartier voor tijd was de eerste echte kans voor Arsenal raak: Alexis Sánchez schoot een rebound snoeihard binnen.

In blessuretijd liepen de gemoederen in het zwoele Parijs nog hoog op. Olivier Giroud (Arsenal) en Marco Verratti (PSG) kregen na een woordenwisseling hun tweede gele kaart en mochten vertrekken.

Loedogorets en Basel gelijk

In de andere wedstrijd in groep A ging Loedogorets met Virgil Misidjan in de basis en Jody Lukoki op de bank op bezoek bij FC Basel, waar Jean-Paul Boëtius niet kon rekenen op een plaats in de selectie. Vlak voor rust werd Jonathan Cafu met een diepe bal weggestuurd. Hij speelde zijn tegenstander uit en zette Loedogorets op voorsprong.

Renato Steffen bracht de eindstand op het bord. De vleugelaanvaller van Basel reageerde alert nadat de doelman van de Bulgaren een voorzet niet goed had verwerkt: 1-1.

Door de Redactie NOS: Foto: AFP