Bayern München laat PSV kansloos in Champions League

Gepubliceerd op 20 oktober 2016 om 11:00

PSV heeft in de Champions League de uitwedstrijd tegen Bayern München met 4-1 verloren. Daarmee is de kans dat PSV de groepsfase overleeft fors afgenomen.

Bayern kreeg voor rust alle ruimte om te combineren, met flink wat kansen tot gevolg, waarvan er twee benut werden. Bij de 1-0 stond PSV te slapen bij een corner van Arjen Robben, waarna de vrijgelaten Thomas Müller simpel kon scoren. En Joshua Kimmich kon bij een van richting veranderde voorzet van David Alaba de bal inkoppen.

PSV kwam knap terug in de wedstrijd. Nadat een treffer van Gastón Pereiro (ten onrechte) afgekeurd werd vanwege buitenspel werd het alsnog 2-1, via Luciano Narsingh, die vanaf rechts de bal in de linkerbovenhoek pegelde.

De tweede helft ging flitsend van start met een kans voor Robert Lewandowski (voorlangs), Luuk de Jong (kopbal op het dak van 't doel) en voor Pereiro, die de bal net niet langs doelman Manuel Neuer kreeg. PSV, wat angstig aan het duel begonnen, toonde ineens lef met aanvallend spel, al kreeg Bayern daardoor meer ruimte.

En Robben benutte die ruimte: doelman Jeroen Zoet kon zijn schot nog keren, maar stompte de bal richting Lewandowski en de Pool kon de bal daarop simpel binnenkoppen.

Kort voor het einde werd het nog 4-1 en Robben was de doelpuntenmaker. Thiago bereikte Robben met een lepe dieptepass en die kopte de bal over de uit zijn doel stormende Zoet heen.

Door de Redactie NOS: Foto: ANP