Drugsverdachte Van den B. haalt uit naar aanklagers

Gepubliceerd op 27 september 2015 om 17:56

Drugsverdachte Dennis van den B. (44) uit Berkel en Rodenrijs heeft woensdag fel uitgehaald naar de aanklagers die hem vervolgd willen zien voor de invoer van 300 kilo cocaïne. ,,Jullie proberen me helemaal kapot te maken,'' brieste hij aan het eind van de pro-formazitting voor de rechtbank.

Van den B. zou op een dodenlijst zijn gezet nadat de drugs in de Rotterdamse haven waren onderschept door de douane. Van de politie kreeg hij na de vergissingsmoord op Rob Zweekhorst te horen dat de kogels voor hem bestemd waren, waar hij zelf beweert niets met de cokesmokkel te maken te hebben gehad.

Schietschijf
,,Maar daarna hebben jullie me lekker laten lopen,'' zocht Van den B. oogcontact met de twee aanklagers. ,,Twee jaar lang heb ik in doodsangst geleefd, twee jaar lang ben ik een schietschijf geweest. Zo werkt het Openbaar Ministerie. Wat denkt u wat dat met je doet?''

Van den B.'s advocaat mr. Sanne Schuurmans deed gisteren een poging de Berkelaar uit zijn voorlopige hechtenis te krijgen, maar de rechtbank vind de verdenkingen tegen Van den B. te zwaar om hem in vrijheid te stellen. Het proces tegen hem zal ergens begin volgend jaar plaatsvinden.

ad.nl/Sander Sonnemans/ © Archieffoto Jan de Groen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.