Foto van Mark Rutte bij MH17-overleg valt verkeerd

Gepubliceerd op 30 september 2015 om 12:31

Een foto van premier Mark Rutte met politieke leiders uit Maleisië, Australië, Oekraïne en België is totaal verkeerd gevallen. De opmerkelijke foto werd gemaakt na het overleg over de berechting van degenen die verantwoordelijk zijn voor het neerhalen van vlucht MH17 vorig jaar boven Oekraïne. ,,De MH17-ramp op zo'n jolige manier uitbuiten is respectloos."

De minister-president was zich waarschijnlijk van geen kwaad bewust toen hij de bewuste foto op zijn Facebook en Twitter plaatste. Het levert hem een storm aan kritiek op.

Het beeld wordt superongemakkelijk, stuitend, obsceen en zelfs wanstaltig genoemd. ,,Leuk dat jullie het zo grappig vinden Rutte", zo reageert iemand sarcastisch. ,,Ik ben benieuwd of de nabestaanden dat ook vinden."

Anderen vragen zich af wat het nut van de foto is. ,,Als je zoiets doet nadat je bijvoorbeeld naar een WK-voetbal bent geweest, dan kan ik dat begrijpen. Maar de MH17-ramp op zo'n jolige manier uitbuiten is respectloos."

Rutte heeft nog niet gereageerd op de commotie.

Hard werken
Rutte schreef bij de foto op zijn facebookpagina dat het kabinet met de partners hard blijft werken aan de uitvoering van VN-Veiligheidsdraadresolutie 2166 uit juli 2014: 'Om duidelijk te krijgen wat er is gebeurd met MH17 en de daders te berechten.'

Behalve Rutte zaten onder anderen de Oekraïense president Petro Porosjenko en de Belgische premier Charles Michel aan tafel. Ook minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken was aanwezig, net als zijn Australische collega Julie Bishop.

Bij de ramp met de MH17 kwamen alle 298 inzittenden, onder wie 193 Nederlanders, om het leven

Het kabinet blijft samen met internationale partners hard werken aan de uitvoering van de VN Veiligheidsdraadresolutie 2166. Om duidelijk te krijgen wat er is gebeurd met MH17 en de daders te berechten. Over twee weken op 13 oktober presenteert de OVV het internationale onderzoek naar de toedracht van de ramp. Dan moet blijken wat de oorzaak is van de ramp met MH17. Eerder vandaag heb ik overleg gevoerd met de politieke leiders van Maleisië, Australië, Oekraïne en België. Samen met deze landen werkt Nederland eensgezind verschillende alternatieven voor berechting uit. - MinPre

Simone van Zwienen/ ad.nl/Foto door Cynthia van Elk

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.