Vrouw heeft seks om 'bewijs voor verkrachting te krijgen'

Gepubliceerd op 30 september 2015 om 12:53

Een vermoedelijke verkrachter uitnodigen nog eens seks met je te hebben. Om zo vast te stellen dat híj de dader was. Zelfs de rechters in Breda moeten in beschaafde beslotenheid hun wenkbrauwen hebben gefronst bij dit verhaal. De verdachte is vrijgesproken.

Op 27 april 2013 komt bij de politie in Roosendaal een melding binnen. Een onherkenbaar vermomde insluiper zou een 29-jarige vrouw hebben verkracht. Het slachtoffer is overstuur en verklaart dat zij onder bedreiging met een mes seksuele handelingen met de man moest verrichten. En daarna zou hij haar hebben verkracht.

Op haar kleding zit bloed en ze zegt langdurig en hard om hulp te hebben geroepen. De buren hebben niets gehoord, ook al zijn de woningen nogal gehorig. Een paar maanden later wordt een zeer jeugdige man opgepakt.

Hij woont in dezelfde buurt als de vrouw. Uit DNA-onderzoek komt naar voren dat de kans dat hij niet degene is geweest die seks met het slachtoffer heeft gehad kleiner is dan één op een miljard. Kortom: justitie heeft een zeer serieuze verdachte in beeld.

Zowel de verdachte als het slachtoffer verklaart echter gaandeweg wisselend over wat er in hun beleving die avond/nacht is voorgevallen. De veronderstelde belager zegt tijdens de zitting dat de vrouw hem eerder die dag zelf had uitgenodigd om 's avonds wat bij haar te komen drinken.

Uiterlijke kenmerken
De vrouw vertelt dat zij een sterk vermoeden had wie de dader met bivakmuts was. Maar dat wilde ze proefondervindelijk vaststellen. Daarom heeft ze op een later moment contact gezocht met de jongeman. En hem uitgenodigd seks met haar te hebben. Met de bedoeling hem zo te ontmaskeren. Want aan de uiterlijke kenmerken van zijn geslachtsdeel kon zij vaststellen of haar vermoeden juist was.

De rechtbank vindt het een opmerkelijk relaas. ,,De rechtbank kan zich bijna niet voorstellen dat iemand die is verkracht (..) daarna vrijwillig seks heeft met de vermoedelijke dader." Daar komt bij, aldus de rechters, dat de aangeefster 'nadat zij aldus, in haar eigen woorden, had vastgesteld dat de verdachte inderdaad de dader was, met deze informatie niet direct naar de politie is gegaan'.

De rechtbank acht weliswaar wettig bewezen dat er sprake is geweest van seks. En sluit niet uit dat er sprake is geweest van verkrachting. Maar bij gebrek aan overtuiging spreekt zij de verdachte vrij.

ad.nl/ Ter illustratie © Thinkstock.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.