Te koop op internet: beruchte Bijlmerbajes

Gepubliceerd op 11 oktober 2015 om 15:39

Nog net niet op Funda, maar wel op een verkoopsite van de overheid gaat een opmerkelijk optrekje in de verkoop: de Bijlmerbajes in Amsterdam. Dat meldt Het Parool.

De laatste gedetineerde moet half 2016 uit de beruchte gevangenis zijn. Begin 2017 kan de gelukkige koper met het pand aan de slag. Op de overheidssite biedboek.nl is nu al een uitgebreide omschrijving te lezen van het complex om eventuele kopers warm te laten lopen. De Bijlmerbajes klinkt in makelaarstermen best aantrekkelijk als het gaat over 'de ligging van de locatie (binnen de ring van Amsterdam in het Amstelkwartier, een nieuwe wijk in Stadsdeel Oost)'.

Penentiaire inrichting Overamstel heet het complex en er staan - net als op funda.nl - foto's bij met wat extra daglicht en gunstige hoeken. Maar wie goed kijkt, ziet dat het minder gezellig is dan een doorsnee doorzonwoning van de doorsnee makelaar: de buitenruimte is met hoog prikkeldraad afgezet en de pingpongtafel en kamerplant zijn de enige gezellige details op de kale gangen.

De gevangenis is in 1978 gebouwd en het totale complex telt 84.860 vierkante meter. Zoveel oppervlakte is in Amsterdam goud waard. De eigenaar, het Rijksvastgoedbedrijf, wil dat de nieuwe eigenaar het hele complex in één keer koopt. In de beschrijving staat verder dat het gebied voornamelijk voor wonen gebruikt gaat worden.

AD.nl/ © ANP 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.