Jongeren 'klappen en juichen' voor creperende agent

Gepubliceerd op 11 oktober 2015 om 16:02

Een politieman uit Drenthe heeft aan den lijve ondervonden hoe ongelooflijk onbeschoft uitgaanspubliek kan zijn. Terwijl de agent crepeerde van de pijn door botbreuken die hij opliep bij een aanrijding, werd hij uitgelachen en uitgejouwd door omstanders. Sybo Bouius uit Assen kan het niet bevatten.

Jongeren 'klappen en juichen' voor creperende agent

De jonge politieman brak vorige maand zijn kuit- en scheenbeen bij een incident tijdens een uitgaansavond in Assen. Wekenlang zat hij aan de bank gekluisterd met z'n been in het gips. Daar schreef hij op aanraden van zijn collega's een blog, die hij eergisteren op Facebook zette.

In de blog 'Door berg en been' beschrijft Bouius wat er op 13 september gebeurde bij het voorval in Assen. Hij werd aangereden door een scooterrijder die zich gevaarlijk gedroeg in het centrum. Als hij wil opstaan, merkt Bouius dat er iets goed mis is. "Mijn linkeronderbeen is halverwege driekwart gedraaid. De hak van mijn schoen wijst naar voren en de neus naar achteren. Ik ben bang voor wat ik zie en denk:  einde politiecarrière."

Beroepsrisico
"Stel je niet zo aan", hoort hij iemand roepen. "Beroepsrisico", roept een ander. "Terwijl ik op de grond lag te creperen, stonden jongeren te klappen en te juichen", zegt Bouius tegen RTV Drenthe. Hij is boos. "In mijn ogen is hiermee een grens overschreden. Ik denk dat dat best benoemd mag worden. Niet om zielig gevonden te worden, maar een stukje normen en waarden."

Inmiddels verloopt het herstel voorspoedig. "Ik hoop dat ik zo snel mogelijk aan de slag kan. Ik ga binnenkort informeren of ik al wat bureauwerk kan doen."

RTL Nieuws/ © RTV Drenthe

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.