Protestacties in Purmerend: gemeente vergadert over vluchtelingen

Gepubliceerd op 12 oktober 2015 om 11:43

Inwoners van Purmerend hebben acties aangekondigd bij het gemeentehuis waar vanavond wordt overlegd over de mogelijke komst van vluchtelingen naar de gemeente. De bewoners zijn boos dat er maar beperkt publiek bij de openbare raadsvergadering welkom is.

Protestacties in Purmerend: gemeente vergadert over vluchtelingen

Alleen mensen die op 6 oktober hebben ingesproken, krijgen vanavond een plekje toegewezen op de publieke tribune. Andere belangstellenden kunnen het overleg 'om veiligheidsredenen' enkel volgen via de site van de gemeente of RTV Purmerend. 

Advies van de politie
Leefbaar Purmerend stelde nog voor dat mensen de vergadering in de hal van het stadhuis op groot scherm kunnen volgen, maar ving bot in de raad. Dat "op basis van de ervaringen op 6 oktober en het advies van de politie", meldt hetNoordhollands Dagblad.

Op sociale media wordt opgeroepen tot een 'anti-vluchtelingenactie' bij het gemeentehuis. De demonstratie zou ongeveer om 18.00 uur beginnen.

Reguliere opvang
Purmerend beslist vanavond over de komst van een noodopvang voor 120 vluchtelingen. Ook wil de gemeente een asielzoekerscentrum creëren voor reguliere opvang. Een raadsvergadering over het onderwerp liep eind september volledig uit de hand door een toestroom van bezorgde en verontwaardigde inwoners. 'Geen azc!', riepen ze onder meer. De burgemeester liet het stadhuis toen ontruimen. 

RTL Nieuws/ © ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.