Van der Laan: Voorlopig geen supportershome Ajax

Gepubliceerd op 16 oktober 2015 om 10:13

Van der Laan: Voorlopig geen supportershome Ajax

Het kan nog wel even duren voordat de fans van Ajax weer gebruik kunnen maken van een eigen supportershome. Burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam liet de gemeenteraad vandaag weten dat "het best nog eens een lange tijd kan duren".

Van der Laan: Voorlopig geen supportershome Ajax

Door spanningen binnen de achterban van Ajax is er geen duidelijkheid wanneer en waar het supportershonk komt, vertelde Van der Laan. "Er is nu verdeeldheid over wat er verder moet gebeuren." De burgervader zou eerder deze week een afspraak hebben met de voetbalclub en de fans om te brainstormen over het supportershome, maar die werd afgezegd nadat bijna twee weken geleden 126 Ajaxsupporters werden aangehouden. Ze hadden een kantine op het sportcomplex van Ajax bezet om aandacht te vragen voor het nog altijd ontbreken van een supportershome.

Het vorige honk naast de ArenA brandde begin dit jaar af. Daarna werd met het stadsbestuur afgesproken dat er een definitief supportershome zou komen in de parkeergarage onder het stadion, aan de zuidkant. Het streven was om dit nog voor het einde van dit jaar te realiseren. Problemen met de financiering en teruglopend enthousiasme voor de plek gooiden echter roet in het eten. De Ajax-fans kregen wel een tijdelijk supportershome, maar alleen tijdens het afgelopen voetbalseizoen.

Van der Laan legt de bal duidelijk weer bij de fans. "Het ligt niet aan de gemeente dat het er niet komt, maar aan de ontwikkelingen", zei hij in de gemeenteraad. Ajax is bereid het honk financieel en operationeel te ondersteunen. Een vereiste is wel dat het home wordt gerund door een stichtingsbestuur zonder "notoire criminele (bij)bedoelingen", liet de club deze week weten.

© spitsnieuws.nl

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.