Oppositie eist duidelijkheid van Rutte over GeenPeil

Gepubliceerd op 16 oktober 2015 om 10:22

Oppositiepartijen D66 en het CDA eisen van premier Rutte duidelijkheid over wat het kabinet gaat doen met de uitslag van het referendum over het associatieverdrag met Oekraïne gaat doen. Eerder deze week zei de premier dat hij eerst de uitslag van die volksraadpleging wil afwachten.

Oppositie eist duidelijkheid van Rutte over GeenPeil

D66-Kamerlid Kees Verhoeven en zijn collega Pieter Omtzigt willen echter nu al duidelijkheid en hebben daarom Kamervragen gesteld. "Wanneer de opkomstdrempel wordt gehaald, zijn er twee uitkomsten: of Nederland is voor, of Nederland is tegen het verdrag. Het kabinet moet voor de kiezer duidelijk maken wat de scenario’s zijn voor deze twee uitkomsten", laat Verhoeven weten aan NU.nl.

Juridische basis

Omtzigt vindt ook dat het kabinet vóór het referendum duidelijk moet zijn met wat het met een 'ja' en met een 'nee' gaat doen. Daarnaast wil de CDA'er weten wat de juridische basis is voor het besluit om nu al delen van het associatieverdrag in werking te laten treden.

Nederland gaat begin volgend jaar naar de stembus voor het referendum over het associatieverdrag met Oekraïne dankzij de GeenPeil-campagne van weblog GeenStijl. De definitieve datum moet nog bekend worden gemaakt door minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken.

door J. Geerdink/ © spitsnieuws.nl

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.