Werkstraffen voor vier relschoppers Schilderswijk

Gepubliceerd op 21 oktober 2015 om 15:35

In Den Haag zijn vier mannen veroordeeld tot werkstraffen tussen de 50 en 120 uur voor hun aandeel in de rellen van afgelopen zomer in de Haagse Schilderswijk. Een vijfde verdachte werd vrijgesproken.

Eind juni en begin juli waren er in de wijk rellen na de dood van de Arubaan Mitch Henriquez. Hij overleed aan zuurstofgebrek nadat agenten hem in het Zuiderpark in een wurggreep hadden genomen. Mitch Henriquez had voor de lol geroepen dat hij een wapen bij zich had.

Een 24-jarige Hagenaar kreeg de zwaarste straf. Hij had stenen naar de politie gegooid. Een stadgenoot kreeg dezelfde straf, waarvan de helft voorwaardelijk wegens opruiing. Die relschopper moet bovendien nog 29 dagen de cel in omdat hij die straf nog had openstaan.

Vuurwerk

Een andere Hagenaar kreeg een werkstraf van 80 uur voor het gooien van vuurwerk naar de politie. De vierde verdachte kreeg 50 uur omdat hij agenten had beledigd. 

Het OM wilde dat ook een 21-jarige man zou worden gestraft voor het gooien van stenen, maar de rechter vond dat daarvoor onvoldoende bewijs is. 

http://nos.nl/ © ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.