Slachtoffer schietpartij Diemen is bekende crimineel

Gepubliceerd op 5 november 2015 om 16:41

De man die donderdagmiddag werd neergeschoten in Diemen, is een bekende Amsterdamse crimineel.

Het gaat om de 44-jarige Peter R., in het milieu bekend als 'Pjotr'. De politie zou hem al tientallen jaren in de gaten houden. Zijn advocaat Jan-Hein Kuijpers reageert geschokt. Verder wil hij geen commentaar geven.

Het incident vond buiten plaats op de straat Fregat. Volgens AT5 is er meerdere malen met een kalasjnikov op R. geschoten. Hij staat bekend als de voormalige lijfwacht van beroepscrimineel Stanley Hillis, die op 21 februari 2011 is geliquideerd. R. zou goed bevriend zijn geweest met Willem Holleeder en Dino Soerel.

Het slachtoffer zou achtervolgd zijn en in het water terecht zijn gekomen. De politie bevestigt dat een auto te water is geraakt en is op jacht naar de gevluchte dader of daders. 

Bivakmuts
De televisiezender meldt dat er volgens ooggetuigen een of meerdere mannen met een bivakmuts het slachtoffer stond op te wachten. Vervolgens zou de wagen beschoten zijn met een machinegeweer. 

De politie meldt dat het slachtoffer naar het ziekenhuis is gebracht. Hij is gewond maar aanspreekbaar. De omgeving is afgezet. De politie onderzoekt de zaak.

 

ad.nl/© anp

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.