Pedofiel werkte ongehinderd in kinderpark Plopsaland

Gepubliceerd op 5 november 2015 om 16:48

Een 22-jarige Belg kon een half jaar lang ongestoord bij pretpark Plopsaland werken, terwijl hij begin dit jaar was veroordeeld voor pedofilie.

Mijn cliënt zag het probleem niet, aangezien hij in het magazijn werkte en amper pretparkbezoekers zag'', zegt zijn advocaat tegen de Belgische krant Het Laatste Nieuws.

Andy W. kreeg achttien maanden cel met uitstel voor de aanranding van minderjarige jongens en het bezit van kinderporno. Eén van de voorwaarden die de rechter hem oplegde, was dat hij niet in contact zou komen met kinderen. Toch ging hij op 24 januari aan de slag in Plopsaland: eerst als werkstudent via Randstad, daarna als seizoensarbeider.

Argwaan 
Bij Plopsaland hadden ze aanvankelijk niets in de gaten. ,,We geven sollicitanten zes weken de tijd om een verklaring omtrent gedrag voor te leggen'', zegt Steve Van den Kerkhof, CEO van Plopsa Group. Toen Andy W. na zes weken dienst als seizoensarbeider nog altijd geen attest had ingediend, kreeg zijn baas argwaan.

Op 22 juli werd daarom bepaald om zijn contract niet te verlengen. W. moet nu opnieuw voorkomen voor het schenden van de rechterlijke voorwaarden.

ad.nl/© photo news

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.