Sinterklaasjournaal ligt weer onder vergrootglas

Gepubliceerd op 9 november 2015 om 14:16

Dit jaar doet 'Het Sinterklaasjournaal' van de NTR voor de vijftiende keer verslag van de actuele ontwikkelingen en achtergronden rondom de intocht, het verblijf en de verjaardag van de Goedheiligman in Nederland. Wat ooit een programma voor kinderen was, is nu het middelpunt van de Pietendiscussie geworden.

anp-333705011-2.jpgNiet alleen veel kinderen zullen maandagavond weer voor de buis zitten bij de eerste aflevering van het Sinterklaasjournaal. Ook volwassenen kijken (met argusogen) naar de uitzendingen met Dieuwertje Blok als vaste presentatrice. De NTR doet in 27 afleveringen dagelijks verslag van de komst van Sinterklaas en zijn verblijf in Nederland. 

WINKELKETENS

De grote vraag zal zijn hoe Zwarte Piet er in het kinderprogramma uit zal zien. Het Sinterklaasjournaal speelt een grote rol in de discussie over het uiterlijk van de pieten. Net als voorgaande jaren wil de publieke omroep niet vooruitlopen op de verhaallijn en op het hete hangijzer in hoeverre uitzendingen worden aangepast om tegenstanders van Zwarte Piet tegemoet te komen. Diverse winkelketens hebben laten weten de lijn van het Sinterklaasjournaal te volgen bij de versieringen in de winkel en reclame-uitingen.

Sinds 2012 wordt het Sinterklaasjournaal elk jaar beter bekeken. Vorig jaar keken meer mensen dan ooit; volgens de NTR gemiddeld een miljoen mensen van drie jaar en ouder. Het merendeel van de afleveringen nestelde zich in de middenmoot van de dagelijkse ranglijst van 25 best bekeken programma's.

Het Sinterklaasjournaal is vanaf maandag elke dag om 18.00 uur te zien bij NPO Zapp op 3. Op zondagen is een weekoverzicht te zien. Tijdens de intocht in Meppel op zaterdag 14 november doet de NTR live verslag.

© metronieuws.nl

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.