NASA: Zonnewind heeft atmosfeer op mars weggevaagd

Gepubliceerd op 9 november 2015 om 14:43

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA kwam donderdag met nieuwe bevindingen.

anp-333705011-7.jpg

Volgens de ruimteorganisatie is er in het verleden een leefbare atmosfeer geweest, maar is dit door een zogenoemde zonnewind volledig weggevaagd. Verschillende wetenschappers van het Mars Exploration Program, leiden de persconferentie vanuit het hoofdkwartier van de NASA.

ZONNEWIND

De wetenschappers lieten tijdens de persconferentie weten dat de atmosfeer van mars voorheen ongeveer gelijk was aan dat van de aarde. Door zonnestormen is deze atmosfeer alleen volledig verdwenen. De aarde heeft een natuurlijke bescherming hiertegen waardoor deze zonnestormen ons niet raken. Mars had in het verleden dus wel een leefbaar klimaat voor micro-organismen, maar dit is door zonnewinden volledig verdwenen.

BEZOEKJE

Het is overigens ook mogelijk zelf een bezoek te brengen aan de rode planeet. NASA is namelijk op zoek naar astronauten. Een trip naar Mars is geen sciencefiction meer, maar wel een behoorlijk eind vliegen: zo'n 56 miljoen (!) kilometer.

VERJAARDAG

Op dit moment verblijven er zes astronauten in het ISS. Die hebben maandag samen een bijzonder diner gegeten om te vieren dat er al vijftien jaar astronauten bivakkeren in ruimtestation ISS.

metronieuws.nl/  door G. Reinards/ © NASA

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.