OM mag nieuwe getuige horen in zaak Nicole van den Hurk

Gepubliceerd op 12 november 2015 om 15:04

Er komt vandaag geen strafeis in de zaak rond de moord op Nicole van den Hurk. Het Openbaar Ministerie heeft een nieuwe getuige en van de rechtbank mag die gehoord worden, voordat justitie een straf eist tegen verdachte Jos de G.

ANP-nicole-hurk_0-1.jpgDe getuige heeft zich deze week bij de politie gemeld. Hij zou De G. hebben horen zeggen dat hij een meisje heeft gedood. Justitie zegt sterke vermoedens te hebben dat dat 'meisje' Nicole van den Hurk is, de 15-jarige tiener die in 1995 werd verkracht en vermoord.

Nog een getuige?
Omdat het Openbaar Ministerie de verklaring van de getuige wil onderzoeken, heeft het de rechtbank gevraagd om de zaak aan te houden. Dat verzoek is door de rechtbank ingewilligd. Justitie denkt ook dat er nog iemand is die mogelijk meer weet over de moord.

De advocaten van De G. zijn niet onder de indruk van het nieuws over de getuige. Volgens hen gebeurt het wel vaker dat een getuige zich op het laatste moment meldt, en dat het nog maar de vraag is of die persoon zijn informatie niet gewoon uit de uitgebreide mediaberichtgeving over de zaak heeft.

Voorarrest opgeheven
Het voorarrest tegen De G. is in afwachting van het vervolg van de rechtszaak opgeheven. Volgens de rechtbank zit hij al 'zeer lang' in voorarrest: al bijna twee jaar, en zou dat voorarrest door de nieuwe getuige dan nog langer duren. Maar dat betekent niet dat hij vrijkomt: De G. moet terug naar een tbs-kliniek

Nabestaanden van Nicole van den Hurk reageerden geëmotioneerd. Zij waren vandaag naar de rechtbank gekomen in de veronderstelling dat er een strafeis zou zijn. Verslaggever Jeroen Wetzels, die in de rechtbank aanwezig is, zag een aantal van hen in tranen uit de zaal vertrekken.

RTL Nieuws/ © ANP

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.