Dijkhoff: klagende asielzoekers krijgen 'sobere maar fatsoenlijke' opvang

Gepubliceerd op 12 november 2015 om 15:11

Staatssecretaris Dijkhoff (Asiel) kan niets betekenen voor het groepje asielzoekers dat klaagt over een gebrek aan voorzieningen in hun opvang in Den Haag. Ze krijgen 'sobere maar fatsoenlijke' opvang, stelde Dijkhoff vanmiddag in de Tweede Kamer.

Dijkhoff-06-11-2015-asiel-binnenhof_0-1.jpgDoor de hoge asielinstroom kan dat volgens Dijkhoff niet anders. De staatssecretaris voegde daaraan toe dat het gros van de asielzoekers niet klaagt. Hij vermoedt dat er bij de klagers ook andere frustraties zitten die niet direct met de opvang te maken hebben. Het gaat er volgens hem om dat mensen in veiligheid zijn en opgevangen kunnen worden.

Snel duidelijkheid
Een asielzoeker dreigde voor de camera van Omroep West Nederland te verlaten als er niet snel iets gebeurt aan haar situatie. "Misschien moeten we maar teruggaan naar ons eigen land en daar doodgaan", zinspeelde ze op een vertrek. Andere vluchtelingen klagen dat ze slecht eten krijgen en geen tv op de kamer hebben. "Maar ze hebben wel een kamer", countert Dijkhoff. Het zou volgens hem helpen als de asielzoekers snel duidelijkheid krijgen over de opvang en hoe de procedure eruitziet.

RTL News / © Reuters

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.