Ontploffing Breda vermoedelijk bomaanslag, slachtoffer (63) onherkenbaar verminkt

Gepubliceerd op 12 november 2015 om 15:48

De 63-jarige man uit Breda die sinds gisteravond zwaargewond in het ziekenhuis ligt na explosie van zijn auto, is vermoedelijk slachtoffer geworden van een aanslag. Het slachtoffer zou door de klap onherkenbaar zijn verminkt, zeggen getuigen.

BREDA_0-1.jpg"We houden ernstig rekening met een aanslag", bevestigt de politie aan de NOS. "We kunnen het niet met zekerheid zeggen, want we zijn nog bezig met onderzoek. Maar een explosie van deze omvang doet wel denken aan een aanslag. Het sporenonderzoek gaat vandaag nog door en we krijgen daarbij ook hulp van het Explosieven Opruimingscommando. We praten ook met getuigen."

Bumper in zijn lijf
Volgens de politie is de man zwaargewond geraakt aan zijn rechterarm en rechterbeen. Buurtbewoners hebben tegen regionale media gezegd dat ze de man aantroffen met een bumper in zijn lijf, dat hij voor zijn auto zat en een arm en een been mist. "Hij gaat dit waarschijnlijk niet overleven of hij is zwaar gehandicapt voor de rest van zijn leven", meldde een buurtbewoner aan Omroep Brabant

Een ander zegt dat het slachtoffer nog bij kennis was na de klap. "Hij greep met zijn handen, wat er van over was, naar zijn hoofd en schudde. Vervolgens is hij in een laken gewikkeld en op een brancard gelegd. Daarna vertrok de ambulance. Binnen enkele minuten zag het al snel zwart van de hulpdiensten."

De auto explodeerde op het het Thorbeckeplein in Breda. In de omgeving liepen ook huizen schade op. Diverse ruiten zijn gesneuveld.

RTL News / © Reuters

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.