Centrum pakt straatmuzikant en bierfiets aan

Gepubliceerd op 16 november 2015 om 12:37

Er gaat in het centrum van Amsterdam het een en ander veranderen voor straatmuzikanten, bierfietsen en fietsverhuurders.

Centrum pakt straatmuzikant en bierfiets aanDoor de toegenomen drukte in de binnenstad, komen er maatregelen die de boel een beetje moeten ontlasten. Dat valt te lezen op de site van Het Parool.

STRAATMUZIKANTEN

Het stadsdeel centrum gaat flink huishouden. Zo komt er een verbod voor straatmuzikanten. Onder andere omdat daar veel klachten over binnenkomen van binnenstadbewoners. Er komt een algeheel verbod voor de muzikanten, omdat dat het meest praktisch is. Dat zegt Boudewijn Oranje, voorzitter van bestuurscommissie Centrum (D66), in Het Parool. ,,Het is niet te controleren als we straatmuzikanten voor een half uur op één plek laten spelen. Nu kunnen we onmiddellijk zeggen: wegwezen.’’

FIETSVERHUURBEDRIJVEN

Dan gaat het stadsdeel zijn vizier ook nog richten op fietsverhuurbedrijven. De fietsen die voor de winkels op de smalle stoepen geparkeerd staan, zijn een doorn in het oog. Ze nemen ruimte in beslag en blokkeren de voetpaden. Die stoepen worden in het centrum overigens wel verbreed, want op sommige plaatsen is er te weinig ruimte. Hierdoor ontstaan er verstoppingen.

BIERFIETS

Ten slotte wil Centrum de regels voor bierfietsen verscherpen. De regels voor bierfietsen zijn sinds april al strenger en daarom zijn er ook minder klachten, maar het gaat nog vaak genoeg mis. Daarom wil het stadsdeel gebieden creëren die bierfietsvrij worden.

door Carlo Doodeman/ Foto: ANP/Freek van den Bergh.
 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.