Nederlands gezin zoek in bergen Sardinië

Gepubliceerd op 17 november 2015 om 15:55

Een Nederlandse gezin is op Sardinië spoorloos verdwenen in het gebergte ten zuidoosten van de plaats Nuoro. Dit meldden de plaatselijke autoriteiten dinsdag.

Er is maandagavond een grote zoekactie door brandweer en politie op touw gezet. Dat gebeurde nadat de gehuurde auto van het gezin op een weggetje in het gebergte was opgemerkt. Een voorbijganger belde politie omdat die het vreemd vond dat die auto er al sinds zaterdag stond.

Brandweerlieden van de provincie Nuoro zijn een zoektocht begonnen met een gespecialiseerd team. Ook worden er speurhonden ingezet. Hoogstwaarschijnlijk is het koppel met twee kinderen in moeilijkheden gekomen en zijn ze niet meer in staat geweest om de weg terug te vinden. In het gebied geen mobiele telefonie mogelijk: het bedrijf waar het koppel de auto huurde, probeert ze sinds gisteren te bellen, maar de telefoon lijkt geen bereik te hebben.

Het gezin bestaat uit de ouders en twee kinderen volgens Italiaanse media. Het was vrijdag aangekomen voor een vakantie op het Italiaanse eiland in de Middellandse Zee.

ad.nl/© © Rafael Brix

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.