Elf en zeven jaar cel voor moordaanslag in de Meern

Gepubliceerd op 17 november 2015 om 15:49

De mannen die vorig jaar geprobeerd hebben Utrechter Wout S. voor zijn huis in De Meern te liquideren, moeten zeven en elf jaar de cel in.

De hoogste straf is voor de 50-jarige schutter. Het is mogelijk dat de chauffeur, de 34-jarige Henri 'Bolle' J., tot vlak voor de schietpartij niet wist dat Wilco B. van plan was het slachtoffer dood te schieten. Daarom kreeg hij vier jaar minder straf. De aanklager had vijftien jaar tegen het duo geëist.

Twaalf kogels
Mogelijk vanwege een conflict over een drugsdeal wachtten Wilco B. en Henri J. op 27 juni het slachotffer vorig jaar bij zijn huis in De Meern op. Henri J. reed de auto van Wout S. klem toen hij thuis kwam, Wilco B. nam de auto onder vuur. Ondanks de twaalf kogels in zijn lijf slaagde S. erin gas te geven en over Wilco B. heen te rijden. De chauffeur van de vluchtauto sleepte de zwaargewonde schutter in de auto en reed met hem naar Frankrijk, waar hij hem in de buurt van het ziekenhuis van Lille op straat achterliet. In dat ziekenhuis werd Wilco b. gearresteerd.

Henri 'Bolle'J. vluchtte enkele dagen later naar Spanje, waar hij dit jaar werd gearresteerd. Het duo hield tot de laatste dag vol niets met de schietpartij te maken te hebben gehad.

ad.nl/© Marnix Schmidt

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.