Zwangere vrouw vindt redder in nood theater Bataclan

Gepubliceerd op 17 november 2015 om 16:26

Het beeld staat op ons netvlies gebrand. Bezoekers van theater Bataclan die het gebouw ontvluchten, waaronder een vrouw die uit het raam bungelt en zich vastklampt aan een vensterbank. De Française wist ongedeerd te blijven dankzij een onbekende man die haar omhoog hielp.

68018a3faceb12edffd1ac2cab30bdfa-1447770704-1.png'IK BEN ZWANGER'

De vrouw, die ook nog eens zwanger is, is deze onbekende levenslang dankbaar. Een belangrijke reden voor haar om de man op te sporen. Haar vriend plaatste een oproep op Twitter die veelvuldig gedeeld werd. En met succes: haar redder werd gevonden en de twee hebben contact gehad.

Secondelang hangt de vrouw uit het raam, waar ze doodsangsten uitslaat. ,,Het lukte haar niet meer om naar boven te klimmen, maar ze wilde zich niet laten vallen,” aldus een van de vrienden van de vrouw tegenover Huffington Post. ,,Meneer, meneer, alstublieft, ik ben zwanger”, roept ze. Terwijl er binnen meer en meer doden vallen, klampt ze zich angstig vast. Totdat een man in het raam verschijnt en haar naar binnen weet te trekken.

,,Het was zo dapper van de man. Hij koos ervoor om haar te helpen in plaats van andere mensen die binnen geholpen moesten worden,” aldus de vriend van de vrouw. Aangezien de Française nog aan het bijkomen is van de gebeurtenissen, doet haar vriend de woordvoering tegen de krant. Ook de redder in nood overleefde de aanslag. 

GOEDE DINGEN DOEN

De vrouw zelf is nog aan het uitrusten van de gebeurtenissen. Over het gesprek tussen de zwangere vrouw en haar redder willen de twee liever niet uitweiden. “Ze willen alleen dat dit verhaal naar buiten komt, zodat mensen zien dat zelfs tijdens zo’n verschrikkelijk moment, mensen nog in staat zijn om goede dingen te doen”, aldus de vriend van de vrouw.

metronieuws.nl / © Bron: Screenshot Le Monde

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.