Poetin: Bom liet vliegtuig boven Sinaï crashen

Gepubliceerd op 17 november 2015 om 16:50

Het Russische passagiersvliegtuig dat neerstortte boven de Sinaï, werd neergehaald door een bom.

6c95ad23dfd46ab501431d5ffb24baf6-1447759731-1.jpgDat bevestigt het hoofd van de Russische Federale Veiligheidsdienst op dinsdag. Er zouden resten gevonden zijn van explosieven.

,,We zullen alle verantwoordelijken achterhalen en ze straffen. De Russen zullen hun ogen niet drogen”, laat de Russische president Vladimir Poetin dinsdag weten.

,,We zullen al hun namen achterhalen en we zullen zoeken waar ze verscholen zitten. We zullen ze vinden.” Ook heeft Poetin om internationale steun gevraagd. Dat meldt Russisch persbureau TASS. Rusland heeft 50 miljoen dollar uitgeloofd voor inlichtingen die leiden tot de vangst van de verantwoordelijken voor de aanslag op het Russische verkeersvliegtuig boven Egypte.

VERGELDING VOOR STEUN

De Russische regering verzette zich aanvankelijk tegen de theorie dat de crash een terroristische daad was, dat mogelijk als vergelding gold voor de steun van het land aan de Syrische regering onder leiding van Bashar el-Assad.

Op 31 oktober stortte het toestel met vluchtnummer 9268 neer boven de Sinai-woestijn na vertrek uit de populaire badplaats Sharm el-Sheikh, dat alle 224 inzittenden doodden. Het vliegtuig was onderweg naar St. Petersburg en bevatten vooral Russische passagiers.

Volgens de Russische Federale Veiligheidsdienst was de bom een zelfgemaakt explosief. De crash werd geclaimd door IS, maar dit moet nog onderzocht worden. 

metronieuws.nl / © door Elena van Doorn/ ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.