Terrorist in Nederland op de bon voor drugsbezit

Gepubliceerd op 18 november 2015 om 10:56

Salah Abdeslam, een van de vermoedelijke verdachten van de aanslagen in Parijs, is in februari van dit jaar staande gehouden op de A27 bij Gorinchem.

Terrorist in Nederland op de bon voor drugsbezit

Boete

Bij een reguliere controle werd hij langs de kant van de weg gezet. In het voertuig met een Belgisch kenteken bevond zich naast Abdeslam ook zijn broer en een andere man. Het gezelschap was op weg naar België. Bij de doorzoeking van het voertuig werd een geringe hoeveelheid softdrugs aangetroffen. De mannen werden daarvoor op de bon geslingerd en kregen een boete van 70 euro.

De politie had geen wettige reden voor nader onderzoek, laat een woordvoerder van  het landelijke korps weten. „Zoals gebruikelijk in zulke situaties zijn de gegevens van Abdeslam en zijn reisgenoten zorgvuldig gecontroleerd. Abdeslam bleek niet in de politiesystemen voor te komen. Evenmin was er sprake van een opsporingsbevel. Er was daarom geen enkele juridische grond voor nader onderzoek.” 

Softdrugs

De softdrugs werd in beslag genomen en de mannen mochten doorrijden. „Op dit moment is er geen directe link vastgesteld tussen de daders van de aanslagen en jihadisten en/of jihadistische netwerken in Nederland,” aldus de politie.

© metronieuws.nl/door Daniëlle Rijsdijk

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.