Coldcaseteam zoekt naar sinds 1988 vermiste vrouw

Gepubliceerd op 19 november 2015 om 12:14

Een coldcaseteam van de politie heeft woensdag duikers in een plas bij Haastrecht (Zuid-Holland) laten zoeken in verband met de in 1988 verdwenen Alie Spruit. ,,We kunnen nog niet zeggen of er iets is gevonden'', zegt een woordvoerder van de politie.

De zoektocht werd gedaan, nadat de politie nieuwe informatie had binnengekregen. De 32-jarige verpleegkundige Alie Spruit-Roelofsen verdween op 23 januari 1988. Na een echtelijke ruzie liet ze haar man en vijf kinderen achter.

Op 15 en 16 juli 2013 deed het coldcaseteam ook onderzoek in deze zaak. Dat gebeurde bij de woning van het slachtoffer aan de Provincialeweg Oost in Haastrecht. Met een radar werd de grond doorzocht op afgedekte wateren en gierputten, waar haar lichaam zou kunnen liggen. Ook is er gezocht naar andere verborgen ruimten. Duikers zochten toen onder meer in een waterput. Verder sprak de politie met mogelijke getuigen.

Verdwenen
Spruit verdween op 23 januari 1988 na een ruzie met haar man. Ze was op dat moment 31 jaar oud en had vijf kinderen. In oktober 2013 sloot de politie de zaak definitief.

ad.nl/ © anp

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.