Minuut stilte in moskeeën na aanslagen in Parijs

Gepubliceerd op 20 november 2015 om 15:09

Verschillende moskeeën staan vandaag voor en tijdens het vrijdagmiddaggebed stil bij de aanslagen in Parijs en de terreur in de wereld. Dat blijkt uit een rondgang van Omroep Brabant.

mediabox1-9.jpg

De Turkse gemeenschap in Den Bosch houdt een minuut stilte. "We zijn als moslims niet aansprakelijk", zegt een bestuurslid namens de gemeenschap. "Dit hoort niet bij ons geloof." 

De imam van de Orhan Gazi-moskee in Den Bosch staat in het vrijdagmiddaggebed stil bij alle terreur in de wereld. "Hij zal vertellen dat terreur niet is waar ons geloof voor staat. Het is verschrikkelijk wat er gebeurt in de wereld", vertelt de voorzitter van de moskee. "Op deze manier leveren we een bijdrage aan de maatschappij zoals het hoort."

Uiteraard

Ook de Süleymaniye-moskee in Tilburg heeft aandacht voor de gebeurtenissen. "Maar we staan bij ieder vrijdagmiddaggebed stil bij alle onschuldige slachtoffers die vallen door terreur. Niet alleen in Parijs is sprake van terreur, maar dat gebeurt over de hele wereld. Daar staan we uiteraard bij stil."

In de Essalam-moskee in Rotterdam wordt vandaag onder meer de volgende vraag tijdens het gebed beantwoord. "Hoe moeten wij als moslims met dit soort actualiteiten omgaan en wat zegt de Islam hier überhaupt over?"

http://nos.nl/ © ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.