Gezocht: anonieme briefschrijver over 'omkoping in bouw'

Gepubliceerd op 28 november 2015 om 11:42

De Fiscale Inlichten- en Opsporingsdienst is naarstig op zoek naar iemand die de dienst twee jaar geleden heeft getipt over 'grootschalige omkopingspraktijken' in de bouw. De FIOD heeft oproep geplaatst in de Limburgse kranten.

CU4udoOWEAA93az.jpgDe tipgever stuurde op 1 februari 2013 een brief aan de FIOD regio Limburg. Hij of zij noemde zichzelf 'analist, adviseur en activist' en stelt betrokken te zijn geweest bij vastgoedtransacties. In de brief gaat het over omkopingspraktijken, die zich 'hebben voorgedaan binnen een grootschalig netwerk van ondernemingen en personen'.

'Grootste ooit'
Zo stond er in de brief: "Voor deze diensten werden deze mensen ruimschoots betaald. De namen staan op cd's, zijn gecodeerd. De omvang van deze activiteiten is waarschijnlijk de grootste die ooit heeft plaatsgevonden."

De gedetailleerde omschrijvingen over misstanden in de bouw- en vastgoedsector zijn voor de FIOD aanleiding om de in de brief genoemde gegevens te onderzoeken. De dienst wil dat schrijver zich meldt: anonimiteit wordt verzekerd.

RTL Nieuws/ © ANP 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.