Drie doden bij schietpartij in Amerikaanse abortuskliniek

Gepubliceerd op 28 november 2015 om 13:12

Bij een schietpartij in een abortuskliniek in Colorado Springs zijn drie doden gevallen, onder wie één politieagent. Negen mensen raakten gewond.

shooting-colorado-springs-1024-afp_0.jpgDe schutter, een blanke man met baard en een lange jas aan, was uren in de kliniek van de Planned Parenthood Federation of America. Hij gaf zich na een vuurgevecht met de politie uiteindelijk over. De man had verschillende spullen bij zich, zoals tassen.

Over het motief van de dader, later geïdentificeerd als de 59-jarige Robert Lewis Dear, is nog niets bekend. In zijn auto werd een aantal bussen gevonden. Wat daarin zit, is nog onduidelijk. Bomexperts onderzoeken het gebouw en de omgeving op explosieven.

Lange tijd onduidelijkheid
Er was lange tijd onduidelijkheid over de schietpartij. Al vrij snel werd gemeld dat de politie de schutter in een hoek had gedreven en vrijwel overmeesterd had. Even later zeiden politiewoordvoerders dat 'de toestand niet stabiel was' en dat ze de dader niet meer in beeld hadden. Kort daarop werd er opnieuw geschoten.

De PPFA zet zich al bijna 100 jaar in voor vrijwillig en 'gepland ouderschap' en streeft daarom naar het voorkomen van ongewenste zwangerschappen, ook door middel van abortus. Vanwege dat laatste krijgt de organisatie veel tegengas van conservatieve en radicaal-rechtse stromingen. Planned Parenthood heeft in een reactie gezegd dat 'extremisten een giftig milieu creëren dat een voedingsbodem is voor binnenlands terrorisme." 

RTL News / © AFP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.