Holleeder nu ook beschuldigd van moord John Mieremet

Gepubliceerd op 4 december 2015 om 15:36

De lijst met aanklachten tegen topcrimineel Willem Holleeder blijft groeien. Hij zou ook achter de aanslagen op crimineel John Mieremet zitten.

holleeder-anp_0-4.jpgHolleeder wordt al verdacht van betrokkenheid bij de liquidaties van Kees Houtman (2005) en Thomas van der Bijl (2006). 

De rechtbank in Amsterdam buigt zich vandaag over het verlengen van Holleeders voorarrest. De zaak tegen Holleeder staat los van het grote liquidatieproces Passage. In die zaak is hij geen verdachte maar legden zijn zussen en een ex-vriendin eerder deze week ontluisterende verklaringen over Holleeder af. Zij zullen binnenkort nogmaals hun verhaal doen. 

"Hij perst iedereen af"
Holleeder zou Mieremet uit de weg hebben laten ruimen voor geld, Mieremet noemde zijn voormalige vriend in een interview het brein achter afpersingen en afrekeningen. "Hij perst iedereen af en wie niet betaalt, gaat er vroeg of laat aan. Ik hoefde me geen zorgen meer te maken nadat ik 11,5 miljoen gulden had betaald", zei Mieremet destijds.

Willem Endstra, Mieremets vriend, verklaarde vlak voor zijn dood in 2004 over Holleeders plannen: "Mieremet loopt vrolijk rond, die schiet ik kapot. Let maar op", zou Holleeder volgens Endstra hebben geroepen. In 2002 werd er in het centrum van Amsterdam een aanslag gepleegd op Mieremet die hij nog ternauwernood overleefde. In 2004 vertrok Mieremet naar Thailand, daar werd hij 2005 in zijn kantoor door een gehelmde man doodgeschoten. Het OM denkt dat Holleeder achter deze twee aanslagen zit. 

RTL Nieuws/ © ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.