Vader René Graafsma: Drugs speelden rol bij dood Dascha

Gepubliceerd op 4 december 2015 om 15:47

De vader van de 16-jarige Dascha Graafsma die vrijdagnacht omkwam in Hilversum, denkt dat drugs een rol speelden bij haar dood. Dascha kwam onder een trein terecht, maar van zelfmoord is volgens de vader en moeder van Dascha geen sprake.

2015-12-03_21_50_10-Onderzoek_naar_dood_Dascha_Graafsma_-_RTL_Nieuws_0-1.jpgDat zeggen ze vanavond in een interview met RTV NH. Dascha was met twee vriendinnen in discotheek Let's Get Down in Hilversum. Daar vertrok ze zonder iets aan haar vriendinnen te laten weten.

Vreselijkste dingen gedaan
"Het eerste wat ons gevoel zegt, is dat er iets met drugs is gebeurd. Dat is al vreselijk. Het scenario waar wij aan denken, is dat iemand haar met een auto heeft opgepikt en naar een onherbergzame plek heeft gebracht, waar ze niet normaal kon lopen, en dat hij daar de vreselijkste dingen met haar heeft gedaan en haar daar heeft achtergelaten", speculeert vader René Graafsma in het interview.

"Ze is gaan lopen, naar huis. Over de spoorbaan. In het pikkedonker. Door drogering of door indrukken die ze heeft opgedaan, is ze zo verward geweest dat ze op een licht is afgegaan. Dat bleek een trein te zijn. En die is over haar heen gegaan."

Nacht
In hetzelfde interview vertellen de ouders over wat er die nacht gebeurde nadat de vriendinnen van Dascha er achter kwamen dat ze niet meer in de club was. De ouders worden ingelicht en melden het bij de politie. Daarna gaan ze naar haar op zoek.

Na enkele uren komt de politie om te vertellen dat hun dochter is overleden. De politie houdt het op zelfmoord. Volgens de ouders is dat ondenkbaar.

RTL News / © Reuters

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.