Sporen van drugs in lichaam Dascha Graafsma

Gepubliceerd op 7 december 2015 om 23:43

In het lichaam van de vorige week overleden Dascha Graafsma uit Hollandse Rading zijn sporen van drugs gevonden. Dat is gebleken na toxicologisch onderzoek.

De 16-jarige Graafsma werd zaterdagmorgen dood gevonden op het spoor in Hilversum, enkele uren nadat ze een café daar had verlaten 'om even te gaan plassen'.

De politie constateerde al snel dat er sprake was van zelfdoding, maar dat gelooft haar vader niet. Hij riep de hulp in van misdaadverslaggever Peter R. de Vries en de bekende toxicoloog Frank van de Goot. Van de Goot onderzocht het lichaam en vond sporen van drugs.  

Nieuw onderzoek
Er volgt nu nieuw onderzoek waaruit moet blijken of Dascha eerder drugs gebruikte en wellicht kan ook worden vastgesteld of ze bewust drugs heeft genomen of dat haar iets is toegediend.  

Vader René Graafsma zei eerder deze week dat meer ouders de nacht van het overlijden van Dascha naar het ziekenhuis waren geweest. Hun kind zou in dezelfde kroeg waar Dascha ook was, onwel zijn geworden. Peter R. de Vries zegt nu, nadat hij daar gisteren met de vader uitgebreid over heeft gesproken, dat daar toch geen aanwijzingen voor zijn.  

De politie onderzoekt wat er de nacht dat Dascha verdween, met haar is gebeurd. Omdat het niet om een strafrechterlijk onderzoek gaat, zegt de politie niets over de vorderingen van dat onderzoek.

http://www.ad.nl/ Dascha Graafsma. © Privéfoto.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.