Ex-man krijgt 14 jaar cel voor moord op Claudia Oskam

Gepubliceerd op 10 december 2015 om 11:46

William R. (40) uit Zevenbergen is in hoger beroep veroordeeld tot 14 jaar cel voor de moord op Claudia Oskam. Het gerechtshof in Den Bosch deed donderdagochtend uitspraak.

media_xll_3456880-1.jpgHet Openbaar Ministerie (OM) eiste twee weken geleden in de hoger-beroepzaak twaalf jaar gevangenisstraf.

R. is eerder door de rechtbank in Breda veroordeeld tot tien jaar cel voor doodslag. Het OM ging in hoger beroep omdat er volgens de officier van justitie sprake was van moord met voorbedachte rade.

Extreem geweld
Oskam kwam in januari 2014 om het leven. Zij en R. hadden een conflict over de hoogte van de alimentatie waarvoor de vrouw naar haar ex-man was getogen. Wat een goed gesprek had moeten worden, eindigde volgens het OM in extreem geweld. Hij stak het slachtoffer neer, sloeg en wurgde haar. De man zou van tevoren een zeil in de schuur hebben gelegd waarin hij het lichaam oprolde om het vervolgens te dumpen in een polder bij Zevenbergen.

R. zegt zichzelf niet te herkennen in de persoon die Claudia Oskam zo wreed het leven benam. Hij zou naar eigen zeggen buiten zinnen van woede zijn geweest.

AD.nl/ © ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.