VVD'ers Stichtse Vecht in januari voor de rechter

Gepubliceerd op 17 december 2015 om 13:38

De VVD'ers Kathalijne de Kruif en Piet Ploeg moeten vrijdag 15 januari voor het eerst voor de rechter verschijnen voor het lekken rondom de burgemeestersbenoeming in Stichtse Vecht. Ze worden verdacht van het schenden van het ambtsgeheim en de geheimhoudingsplicht.

media_xll_3471556-1.jpgDe rechtszaak is niet in Utrecht maar in Arnhem, omdat Piet Ploeg bij het Openbaar Ministerie in Utrecht heeft gewerkt. Tien dagen na die zitting moet De Kruif (44) wel in Utrecht voor de rechter verschijnen voor haar betrokkenheid bij grootschalige hennepteelt in Maarssen.

Witwassen
De Kruif en zeven medeverdachten van de hennepteelt werden begin dit jaar opgepakt. De politie luisterde de telefoon af van de hennepbende, waarvan de vriend van De Kruif een kopstuk is. De Kruif zou hebben geholpen met het witwassen van het geld dat met de hennepteelt verdiend werd.

Tijdens het aftappen van de telefoon van De Kruif hoorde de politie dat ze ook informatie deelde met haar partijgenoot Piet Ploeg over de benoeming van de nieuwe burgemeester van Stichtse Vecht. De Kruif zat in de vertrouwenscommissie die over die benoeming gaat en mocht daar niets over naar buiten brengen.

Volgens het Openbaar Ministerie vertelde ze Ploeg echter welke vragen er aan de burgemeesterskandidaten gesteld zouden worden tijdens het sollicitatiegesprek. Ploeg zou die gegevens weer hebben doorgespeeld aan partijgenoot Rob Bats, die aasde op die functie.  

AD.nl/ Ivar Penris/ Kathalijne de Kruif © VVD Stichtse Vecht .

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.