Amsterdamse agente kluste bij als prostituee

Gepubliceerd op 17 december 2015 om 13:49

Een Amsterdamse agente is in 2013 ontslagen vanwege het uitvoeren van 'ongewenste nevenactiviteiten'. De vrouw kluste namelijk - naast haar baan bij de politie Amsterdam-Amstelland - bij als prostituee.

media_xll_3471529-1.jpgDat meldt RTL Nieuws, die de meest opmerkelijke politie-ontslagen op een rijtje heeft gezet. De agente werd onvoorwaardelijk de laan uitgestuurd.

Een andere diender van de regio Amsterdam-Amstelland is ontslagen vanwege het plassen tegen een boom. Hij zette het meteen op een rennen toen hij door zijn collega's werd aangesproken op zijn gedrag. Daarnaast werd een agent uit dezelfde regio voorwaardelijk ontslagen omdat hij na een meningsverschil een potje schoenpoets stal uit een schoenenzaak.

McDonalds
Een paar opmerkelijke gevallen op een rijtje: een agent moest bij het korps weg nadat hij een belangrijke melding niet meteen had behandeld, omdat hij aan het wachten was op zijn McDonalds-bestelling.

Een andere agent uit de regio Haaglanden zou in 2012 in zijn dienstauto zijn wapen getrokken hebben en het pistool vervolgens richtte op burgers. Ook hij is ontslagen.

De afgelopen drie jaar werden 497 agenten ontslagen of voorwaardelijk ontslagen na een onderzoek van het bureau Veiligheid, Integriteit en Klachten

AD.nl/ I/ Christian Born/ © ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.