Man in zaak 'kistdode' Oirsbeek weer vrij

Gepubliceerd op 22 december 2015 om 11:39

De man die was aangehouden in de zaak van de dode in een kist in een woning in Oirsbeek (Limburg) is weer vrij. Hij wordt op dit moment niet verdacht van moord of doodslag op zijn moeder, van wie het lijk vermoedelijk in de kist ligt.

media_xll_3481687-1.jpgDe politie hield de zoon woensdag aan, nadat in een gesprek met hem de verdenking was gerezen dat hij betrokken kon zijn bij de vermissing van zijn moeder. Bij verder onderzoek werd de volgende dag in de woning de kist gevonden, waar een dode in bleek te liggen.

Moeder
De kist is nu voor verder onderzoek bij het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). De politie gaat ervan uit dat de dode de moeder is van de man, maar het onderzoek van het NFI is nog niet klaar en de al wat oudere man kon daarom niet langer worden vastgehouden. ,,Mocht er informatie komen die wel in zijn richting wijst, dan volgt stap twee'', aldus een woordvoerster van de politie.

Buurtbewoners zeiden dat de vrouw al enige jaren niet meer was gezien. Na een telefonische tip ging de politie naar de woning van de vermiste hoogbejaarde vrouw aan de Berkenstraat in Oirsbeek. Daar werd midden in de woning een grote houten kist aangetroffen. Hulpdiensten takelden de kist donderdag via het badkamerraam naar buiten, zodat de inhoud zo min mogelijk werd aangetast. 

Katten
De buurt klaagde al langer over stankoverlast rond het huis van de vermiste vrouw. Zo hadden buurtbewoners last van de vele katten die voor stankoverlast zouden zorgen en hoge bomen in de tuin die troep veroorzaakten. De politie heeft de dieren inmiddels uit het huis weggehaald. De brandweer heeft een grote boom in de voortuin verwijderd om de kist uit het raam te kunnen takelen.

ad.nl/ © Google Streetview

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.