Zoon bewaarde lichaam moeder jarenlang in kist: 'Ik had het haar beloofd'

Gepubliceerd op 23 december 2015 om 15:28

"Het is niet normaal wat ik heb gedaan. En dat weet ik ook." Dat zegt de 62-jarige Piet van der Molen uit Oirsbeek, die het lichaam van zijn overleden moeder twee jaar lang in een kist op zolder bewaarde.

KIST_0-3.jpg"Een overlijden hoor je aan te geven. Maar ik heb gekozen voor hetgeen ik gedaan heb. Ik had het haar beloofd", zegt de man in een reactie tegen Hart van Nederland.

Laatste adem uitgeblazen
Van der Molen zegt dat hij op een dag in 2013 uit de slaapkamer van zijn zieke moeder een geluid hoorde. "En toen dacht ik: het zou weleens zo kunnen zijn dat ze haar laatste adem heeft uitgeblazen." Hij besloot het niet te melden bij de instanties. "Want mijn moeder had mij in de week voor haar dood gevraagd om geen dokter te bellen, want ze wilde niet naar het ziekenhuis. Daarbij had ze ook nog gezegd: 'jongen, zeg tegen niemand dat ik dood ben'. Ze wilde niet dat ik in de problemen zou raken."

Bovendien, zegt Van der Molen, wilde hij de wens van zijn moeder respecteren. Dus bewaarde hij haar lichaam twee jaar lang in een kist op zolder. "Daar kwam ik dan 's avonds nog even afscheid nemen en om mijn moeder welterusten te wensen. Ik heb heel veel van haar gehouden."

© RTL Nieuws

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.