Slachtoffer doodgestoken makelaar stelt justitie aansprakelijk

Gepubliceerd op 24 december 2015 om 09:44

Het slachtoffer van de doodgestoken gedetineerde Elbert G. (82) stelt justitie aansprakelijk, nu de schade niet meer op de vermoorde dader kan worden verhaald.

ANP-34224559_0-1.jpg

De man die afgelopen maart in Reeuwijk werd neergeschoten door G. vindt dat justitie onverantwoorde risico's heeft genomen door de hoogbejaarde schutter op dezelfde afdeling te plaatsen als diens vermeende moordenaar. Dat zegt zijn advcoaat, een dag na het interview met de ouders van Johannes R. (25), die wordt verdacht van de gevangenismoord. Zij omschreven hun zoon daarin als 'psychotisch' en 'mogelijk gevaarlijk'.

Te voorbarig
Een woordvoerder van Justitie laat echter weten dat de uitlatingen van de advocaat over aansprakelijkheid te voorbarig zijn. "De onderzoeken van zowel het OM als DJI naar wat er zich exact heeft afgespeeld lopen nota bene nog. Daarnaast moet de strafzaak ook plaatsvinden en zal de rechter de zaak nog moeten behandelen. Op dit moment valt er dus nog helemaal niets te zeggen over de mogelijke aansprakelijkheid."

G. zat als verdachte vast voor poging tot moord op de man, makelaar van beroep. Volgens advocaat Diekstra werd de makelaar neergeschoten na een bezichtiging van de woning van G., die zijn huis mogelijk niet uit vrije wil te koop had staan. De makelaar heeft schade geleden als gevolg van de schietpartij. Maar G. werd op 20 september zelf gedood. Vandaag is er een eerste zitting in de zaak van verdachte R. in Den Haag.

Speciale zorgafdeling
R. zat op een speciale zorgafdeling. Hij zou met een riem en mes naar de cel van G. zijn gegaan, de deur hebben gesloten en het slachtoffer hebben gekneveld en gestoken en geschopt. R. zou het op een stoel vastgebonden slachtoffer hebben meegenomen naar de recreatieruimte en hebben geëist dat deuren werden geopend.

R. zat vast voor de roof van een scooter waarbij hij iemand neerstak. Ook zou hij presentatrice en actrice Chantal Janzen hebben gestalkt.

RTL News/ © ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.