Overleden schipper zeiljacht: 'Rob was gewaardeerd lid'

Gepubliceerd op 24 december 2015 om 15:23

De schipper van het jacht waar woensdagavond massaal naar is gezocht, was een ervaren zeiler. Dat meldt de jachtclub waar hij al jaren lid van was.

CW791WoWcAEThVx-1.jpg

Een grootscheepse zoekactie werd gisteren opgezet toen het jacht 'Nenna' niet op de verwachte tijd terug in de haven was. Met vier reddingboten, een helikopter en een truck werd er vanaf 21.10 uur gezocht naar de vermiste boot. Die werd rond middernacht aangetroffen. 

De inzittenden van de helikopter troffen schipper Rob, die suikerziekte heeft, bewusteloos aan in zijn boot en vervoerden hem vervolgens naar het Erasmus MC. Daar overleed hij later die nacht. 

Suikerziekte
Bij Jachtclub Scheveningen, de club waar de eigenaar van de 'Nenna' lid van was, gissen ze nog naar de oorzaak van het incident. ,,We weten niet wat er gebeurd is en of het te maken heeft met zijn suikerziekte. Voor hetzelfde geld is hij van een trapje gevallen," aldus bestuurslid Martin Guittet. De Hagenaar zeilde volgens Guittet al jaren, dus onervarenheid kan volgens hem ook geen oorzaak zijn. 

Guittet had Rob gister nog gezien. ,,Tijdens het boodschappen doen, nota bene. Hij wilde zo voor het eten nog een rondje maken. Het was immers zulk mooi weer. Dan gaan zeilers graag nog even de zee op. Hij was sowieso regelmatig in de haven, met zijn boot bezig. Hij was een gewaardeerd lid van onze club."

AD.nl/  Rianne Heus / © Reuters

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.