Eerst doodverklaard en nu moet zijn rolstoel terug

Gepubliceerd op 28 december 2015 om 10:16

Feestelijk waren de kerstdagen voor Bart van der Graaf dit jaar allerminst te noemen. De Amsterdammer werd eerst ten onrechte doodverklaard door de gemeente, en moet nu na een excuusbrief alsnog zijn rolstoel inleveren. Dat meldt RTL nieuws.

De problemen ontstonden toen Van der Graaf, die lijdt aan een spierziekte, onlangs uit Amsterdam verhuisde naar Wassenaar. Hij nam zijn rolstoel mee, die hij in bruikleen heeft van de gemeente Amsterdam. ,,Amsterdam heeft een andere toeleverancier dan Wassenaar. Volgens de brief kan ik hem dus niet houden, maar moet ik hier een nieuwe aanvragen."

Maar door de ziekte van Bart heeft hij een rolstoel met specifieke aanpassingen. Het heeft volgens hem maanden gekost om de stoel aangepast te krijgen aan zijn lichaam. ,,Ik kan niet zonder", aldus Van der Graaf tegen RTL nieuws.

Ingewikkeld
Hoewel hij goede hoop heeft dat het allemaal wel los zal lopen, vraagt hij zich vooral af waarom het allemaal zo ingewikkeld moet. ,,Theoretisch kunnen ze maandag mijn rolstoel op komen halen. Ik vind het schrijnend."

De Amsterdamse wethouder Eric van der Burg bood via Twitter zijn excuses aan voor de onduidelijkheden. ,,Ik ga ermee aan de slag'', zo twitterde hij op kerstavond.

AD.nl/ © thinkstock

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.