Ravage na grote explosie in flat Drachten

Gepubliceerd op 28 december 2015 om 10:40

Bewoners van de flat in Drachten waar zondagavond een zware explosie plaatsvond en brand plaatsvonden, moeten elders slapen.

De flat is voorlopig onbewoonbaar, aldus een woordvoerder van de brandweer. Eén slachtoffer liep brandwonden op. Een deel van de flat heeft het begeven. Zes verdiepingen zijn maandagochtend ingestort, laat de gemeente Smallingerland op haar website weten.

De brandweer zei al dat het instortingsgevaar groot was. Door de explosie, die vrijwel meteen werd gevolgd door brand, raakten zeker acht van de tientallen woningen zwaar beschadigd. De voor- en achtergevel van het pand werden weggeblazen.

De brandweer heeft het pand daar waar mogelijk gestut en afgezet. Het wordt vannacht bewaakt. ,,Het is heel erg onveilig'', aldus een woordvoerder.

Ravage
De ravage rondom de flat is enorm. Brokstukken liggen tot tientallen meters ver. Ook raakten meerdere auto's en een parkeermeter beschadigd. Ondanks de grote schade is er maar één gewonde gevallen, die met brandwonden naar het ziekenhuis is gebracht.

De brandweer heeft alle appartementen doorzocht. Maandag wordt voor de zekerheid nog tussen het puin voor de flat gezocht hoewel er geen vermisten zijn. Over de oorzaak van de explosie is nog geen duidelijkheid.

Woningcorporatie Accolade gaat op zoek naar vervangende woonruimte voor de bewoners. In de nacht van zondag op maandag logeerden veel van hen bij familie en vrienden. Anderen brachten de nacht door in een hotel.

 

 bron: ANP/AD.nl © 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.