SVB beaamt aanhoudende problemen met pgb-betalingen

Gepubliceerd op 28 december 2015 om 12:10

De problemen met het uitbetalen van persoonsgebonden budgetten (pgb) zijn nog niet opgelost, zegt de bestuursvoorzitter van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) tegen NRC.

480x270-67.jpgVolgens  Nicoly Vermeulen werken de ICT-systemen nog niet vlekkeloos en leveren partijen als gemeenten, zorgkantoren en budgethouders informatie te laat.

Vermeulen bood in mei al haar excuses aan in de Tweede Kamer voor de problemen bij de uitbetaling. Nu spreekt ze er voor het eerst over met de media. "Wat het heel ingewikkeld maakt, is dat wij ook onderdeel van het probleem zijn. Ik wilde eerst de problemen oplossen, en niet naar andere partijen wijzen. Dat vond ik niet chic."

Vermeulen erkent dat het aanvragen van pgb’s ingewikkeld is. De formulieren zijn volgens haar soms onbegrijpelijk voor patiënten en het systeem moet structureel versimpeld worden.

De SVB regelt sinds begint dit jaar de uitbetaling van de pgb’s aan zo’n 140.000 patiënten. Door fouten bij gemeenten en de SVB kregen zorgverleners van duizenden patiënten veel te laat betaald.  

NOS.nl/ ANP XTRA

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.