Amsterdammer grijpt naast miljoenenprijs ex-vrouw

Gepubliceerd op 29 december 2015 om 13:25

Flinke pech voor een pas gescheiden Amsterdamse man. Hij heeft geen recht op de helft van de Postcode Kanjer van ruim twee miljoen euro die zijn ex begin dit jaar won. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam maandag beslist.

media_xll_3493049-1.jpgIn juli van dit jaar werd de scheiding uitgesproken, terwijl de vrouw in januari al de Postcode Kanjer van 2.109.655 euro won. De man stapte naar de rechter om de helft van het geldbedrag te claimen. De twee waren ruim 30 jaar getrouwd geweest en de vrouw speelde al lange tijd mee met de loterij.

Maar de vrouw was niet van plan haar prijs te delen en benadrukte bij de rechter dat hun gemeenschappelijke boedel al in oktober 2014 was vastgesteld. Ook voerde ze aan dat de twee al jaren apart van elkaar woonde omdat hij haar had verlaten voor een jongere vrouw, waarmee hij inmiddels samenwoonde.

De rechtbank staat aan haar kant, blijkt uit het vonnis. ,,De gewonnen prijs behoort niet tot de gemeenschap", aldus de rechter. Omdat de geldprijs na het peilmoment van de gemeenschap is gewonnen, valt die namelijk niet meer in de huwelijksgoederen.

Bijdrage
De vrouw heeft inmiddels wel haar verzoek ingetrokken om een financiële bijdrage van haar ex voor levensonderhoud na de scheiding.

Het is onduidelijk of de man nog in hoger beroep gaat tegen het vonnis. Zijn advocaat was dinsdagmorgen niet bereikbaar voor commentaar.

AD.nl/ © ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.