Politie doet inval in Chaam na tip over ontvoering

Gepubliceerd op 31 december 2015 om 11:28

De politie heeft woensdagavond in verband met het onderzoek naar de ontvoering in Breda een inval gedaan in een gebouw in het Brabantse Chaam. Dat deden agenten na het ontvangen van twee tips.

De twee mannen werden echter niet in het gebouw aangetroffen, zo meldt een politiewoordvoerder. De 18-jarige Gino Heeren en de 42-jarige Rien de Koning werden dinsdagochtend ontvoerd uit een garagebedrijf in Breda. Een groep gewapende personen reed met een blauw Transporter-busje het terrein op en deden zich voor als een arrestatieteam van de politie. De personen 'arresteerden' de twee mannen, waarna ze werden meegenomen. Sindsdien zijn ze spoorloos.

De politie bracht het nieuws van de ontvoering pas woensdag naar buiten. Sindsdien zijn volgens de politie diverse tips over de zaak binnengekomen.

De familie van de twee mannen is bang dat de twee zijn omgebracht, zo meldt RTL Nieuws. ,,We zitten continu bij de telefoon in de hoop dat we nieuws horen'', aldus een kennis.

Crimineel
Agenten gaan ervan uit dat het gaat om een 'criminele' ontvoering. ,,We denken dat ze gebruikt worden als drukmiddel tussen criminelen. We zijn nog aan het onderzoeken wat de band is tussen de twee en de criminelen.''

De recherche is volgens woordvoerder Willem-Jan Uytdehage met ruim dertig mensen bezig om de zaak op te lossen. Woensdagavond vloog nog een politiehelikopter boven Aardenhoek. Er is een Team Grootschalig Onderzoek samengesteld.

Bronnen uit het criminele circuit in de gemeente Rucphen denken dat het tweetal is ontvoerd in verband met een openstaande schuld. De politie doet daarover geen enkele uitspraak. De ontvoering had dinsdagmorgen plaats rond 11.20 uur.

AD.nl/ © Police

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.