Twee mannen ontvoerd bij autobedrijf in Breda

Gepubliceerd op 31 december 2015 om 11:18

Een 18-jarige jongen uit Sprundel en een 42-jarige man uit Schoondijke zijn dinsdag, tegen het einde van de ochtend, ontvoerd uit een autobedrijf in Breda. Woensdagavond was het tweetal nog altijd niet gevonden.

Het heeft er alle schijn van dat het om een kidnap in het criminele circuit gaat. De politie is met man en macht op zoek naar het tweetal, en hoopt dat ooggetuigen meer informatie en tips kunnen geven.

Ook woensdagavond is het tweetal nog altijd spoorloos. Ondanks een zoektocht met een laagvliegende politiehelikopter, zijn de twee mannen nog steeds spoorloos.

De slachtoffers zijn Gino Heeren en Rien de Koning. Heeren is de zoon van een bekende drugscrimineel uit de gemeente Rucphen, C.R., en schoonzoon van de eigenaar van het garagebedrijf, aldus bekenden. Ook de andere ontvoerde man is, volgens bronnen uit zijn woonplaats, vaker in aanraking geweest met justitie in verband met drugszaken.

Politie bezorgd
De politie is zo bezorgd om het lot van de twee mannen dat ze woensdagavond beveiligingsbeelden van de ontvoering openbaar heeft gemaakt. Op de beelden is te zien dat drie gemaskerde mannen, en een man met een capuchon over zijn hoofd, de twee slachtoffers omstreeks 11:20 uur meenemen vanuit autobedrijf Rene de Koning Auto's aan de Aardenhoek in de Brabantse plaats. Ze zijn met hun slachtoffers weggereden in de richting van de Heusdenhoutseweg in Breda. De verdere vluchtrichting is onbekend.

Een van de ontvoerders droeg een zwart kort jack, met op de rug een politielogo. De daders deden zich vermoedelijk voor als leden van een arrestatieteam van de politie, een bekende methode in het criminele circuit om rivalen te overmeesteren. Aan de hand van de beelden kon de politie slechts een 'summier signalement' opmaken. Het voertuig is een blauwe Volkswagen Transporter, voorzien van zwaailicht en een vals kenteken: 26-BX-NT.

Politiewoordvoerder Willem-Jan Uytdehage meldt op Omroep Brabant dat er twintig tot dertig rechercheurs op de zaak zitten. Er is een Team Grootschalig Onderzoek samengesteld.

Openstaande schuld
Het is nog niet bekend wat de motieven voor de ontvoering zijn. Bronnen uit het criminele circuit in de gemeente Rucphen denken dat het tweetal is ontvoerd in verband met een openstaande schuld. De politie doet daarover geen enkele uitspraak.

AD.nl/ © Politie

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.