Weggestuurde Salam kan discriminatiezaak winnen

Gepubliceerd op 31 december 2015 om 11:54

Tilburger Bilal Salam heeft een redelijke kans om de discriminatiezaak die hij heeft aangespannen tegen de eigenaar van kinderboerderij Pukkemuk in het Brabantse Dongen, te winnen. Het recht om overal te bidden is namelijk zeer sterk, zo vertelt advocaat Danny Snijders aan Omroep Brabant.

Volgens de advocaat kun je biddende mensen in Nederland niet zomaar wegsturen. "De eigenaar heeft inderdaad het recht om regels te stellen aan gedrag en aan uiterlijk vertoon. Maar die regels moeten wel redelijk zijn", legt de Bossche advocaat aan Omroep Brabant uit.

Bidden
De moslim en zijn familie werden maandag van het terrein van de kinderboerderij weggestuurd nadat zijn in boerka geklede familieleden begonnen te bidden.

De eigenaar van Pukkemuk kwam tegen het gezelschap, dat toen ongeveer een uur binnen was, vertellen dat de vrouwen de boerka's af moesten doen. Zij weigerden dit waarna het conflict ontstond. Vervolgens is de politie ter plaatse gekomen om te bemiddelen.

Salam deed woensdag aangifte van discriminatie. Politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk bevestigde dat en verklaarde de zaak te bespreken met de officier van justitie. Het Openbaar Ministerie (OM) buigt zich momenteel over de zaak.

Salam vindt dat er sprake is van discriminatie. ,,Wij wilden alleen een gezellig dagje." Hij zegt dat het niet zijn bedoeling is om Pukkemuk zwart te maken en Salam noemt de eigenaar ook geen moslimhater.

AD.nl/ © Reuters

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.