Zes aanhoudingen om Brusselse terreurdreiging

Gepubliceerd op 31 december 2015 om 14:35

Zes mensen die mogelijk aanslagen wilden plegen tijdens de oudejaarsfeesten in Brussel zijn donderdagochtend in verschillende plekken in België aangehouden. De zes verdachten werden in onder andere Molenbeek en Anderlecht gepakt. Dat heeft de Belgische justitie gemeld.

Twee andere personen - Said S. en Mohamed K. - werden woensdag al aangehouden. Said S. zou een leidende taak hebben gehad bij het plannen van aanslagen in Brussel. Ook zou hij mensen geworven hebben voor het uitvoeren van terroristische daden. De twee blijven voorlopig nog vastzitten.

S. en K. zijn lid van de Kamikaze Riders, een motorclub die rechtstreekse banden heeft met het opgedoekte Sharia4Belgium. Ze beraamden hun plannen in het clubhuis van de motorbende. Nadat de aanslagplannen woensdag bekend waren geworden, zijn de oudejaarsfeesten in Brussel en de bijbehorende vuurwerkshow afgelast.

Annuleren
Als reactie op de terreurdreiging heeft Brussel woensdagavond besloten om de oudejaarsfeesten en het bijbehorende vuurwerk in de stad te annuleren. ,,In de huidige omstandigheden kunnen we niet iedereen checken", aldus de burgemeester over de geschrapte festiviteiten.

Naast de aanhoudingen voor de Brusselse terreurdreiging, werd woensdagochtend ook een tiende verdachte voor de aanslagen in Parijs gepakt. Aytoub B. wordt gelinkt aan terroristische moorden en deelname aan de activiteiten van een terroristische groep, zo meldt VTM Nieuws.

Tijdens de huiszoeking zou ook een tiental telefoons in beslag zijn genomen voor onderzoek. Er zijn geen wapens of explosieven gevonden.

AD.nl/ © Reuters

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.